Hoe vind je nou een lens die het beste bij je past? Ik weet het nog zo goed, toen ik net begon met fotograferen zag ik door de bomen het bos niet meer. Het aanbod lenzen is zo groot! In dit blog ga ik je een handje helpen bij het bepalen van de ideale lens in jouw situatie.

Hee, wat tof dat je er bent! Het borrelde al een tijdje om een blog te schrijven over wat ik allemaal gebruik als fotograaf. Ik kan je alvast vertellen… Dat is veel! Waar ik 10 jaar geleden begon met 1 camera, 1 lens, een laptop, een achtergrond rol inclusief 2 studio lampen is dat inmiddels uitgebreid tot een halve fotowinkel.

  • Camera

Oke, het lijkt me vrij logisch dat ik begin met mijn camera’s. Onmisbaar voor élke fotograaf. Ik fotografeer met de

Het is 7:00 in de ochtend en ik heb net een paar kilometer gefietst. Mijn uitzicht op dit moment is heerlijk, ik zie de Maas met een zacht opkomend zonnetje. Een fijne rust om me heen die me de kans geeft om mijn hoofd even rustig op de laten starten voor weer een nieuwe dag. In mijn oren een inspirerende podcast, de perfecte dag voor een nieuwe werkdag! Er vliegen wat gedachten door mijn hoofd. De podcast die ik aan het luisteren ben gaat over het groeien naar een volgend niveau....

Om meer impact te maken met je foto’s is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de aandacht van de kijker direct naar het onderwerp toe getrokken wordt. In dit blog geef ik je een aantal tips hoe je hiervoor kunt zorgen in zowel je fotografie als in je nabewerking.